Registratie 4e plenary Research Data Alliance geopend

30 juni 2014

Leden van de Research Data Alliance (RDA) kunnen zich nu inschrijven voor de vierde plenaire bijeenkomst in Amsterdam van 22 tot en met 24 september.

Leden van de Research Data Alliance (RDA) kunnen zich nu inschrijven voor de vierde plenaire bijeenkomst in Amsterdam van 22 tot en met 24 september. Tot en met 31 juli geldt een Early Bird-korting.

Tijdens de vierde plenary presenteren de RDA-werkgroepen hun eerste resultaten. Ook staan er rondom de RDA-bijeenkomst een aantal uiteenlopende evenementen gepland met als rode draad het delen van onderzoeksdata, zoals de derde EUDAT-conferentie, de uitreiking van de Nederlandse Dataprijs en de Data Seal of Approval-conferentie.

Over de RDA
De Research Data Alliance werd in het voorjaar van 2013 opgericht om het delen van onderzoeksdata te bevorderen, over de grenzen van landen en onderzoeksdisciplines heen. De werkgroepen van de RDA, waarin medewerkers van talrijke onderzoeksorganisaties vertegenwoordigd zijn, vormen de kern. Tijdens de plenaire bijeenkomsten (plenaries) komen deze werkgroepen bijeen. De Europese Commissie, de Australische overheid en de Amerikaanse National Science Foundation staan aan de basis van de RDA. DANS is actief in meerdere werkgroepen en drijvende kracht achter de organisatie van de plenaire bijeenkomst van september.

Meer informatie
Lees meer over het inschrijven en het programma van de vierde plenary op de RDA-website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.