RDA voor sociale wetenschappen

24 augustus 2018

De Research Data Alliance (RDA) modereert momenteel ruim 60 ‘Interest Groups’ en meer dan 30 ‘Working Groups’ die zijn samengesteld uit experts en werken aan verschillende onderwerpen gerelateerd aan (open) onderzoeksdata en innovatie.

Om een overzicht te geven van het RDA werk dat specifiek van belang kan zijn voor sociale wetenschappers heeft Ricarda Braukmann van DANS – de nationale Nederlandse RDA node en tevens RDA-ambassadeur voor de sociale en geesteswetenschappen – een analyse gemaakt waarin de relevantie van het RDA werk voor deze specifieke onderzoeksdiscipline geëvalueerd is. Zij heeft in juli de uitkomsten gepresenteerd tijdens de International Conference for Social Sciences (ICSS XV) in Leuven, België. Gedurende deze conferentie, presenteerden circa 300 sociale wetenschappers, uit meer dan 50 verschillende landen, hun werk.

Het rapport en de gerelateerde dataset werden mogelijk gemaakt door het Europese H2020-gefinancierde project: RDA Europe 4.0.

Meer informatie

Het rapport en de gerelateerde dataset vindt u hier. Voor meer informatie over de Research Data Alliance kunt u terecht op de website van RDA.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.