RDA TIGER-project gelanceerd: DANS neemt deel om de impact van RDA-werkgroepen te maximaliseren

22 februari 2023

Het RDA TIGER-project is afgelopen maand formeel gestart met een kick-off in Brussel. Het project heeft als doel om de ondersteuning en impact van Research Data Alliance (RDA) Working Groups die werken aan ontwikkelingen en technologieën voor Open Science te vergroten en te ondersteunen door een set van diensten te bieden die in samenwerking met DANS zal worden ontwikkeld.

RDA TIGER heeft tot doel RDA Working Groups te faciliteren en te ondersteunen, en hun afstemming, harmonisatie en standaardisatie met wereldwijde ontwikkelingen en technologieën voor Open Science te bevorderen, met name met de ontwikkelingen voor de Europese Open Science Cloud (EOSC).

DANS zal bijdragen aan RDA TIGER door de infrastructuur en het raamwerk te bouwen dat nodig is om de RDA werkgroepen te faciliteren. Met name zal DANS een nieuw technisch platform ontwikkelen dat de kwaliteit, bruikbaarheid en duurzaamheid van de Working Group-outputs zal waarborgen. DANS neemt deel aan RDA TIGER samen met RDA, CODATA en het Netherlands eScience Center.

Voor meer informatie over RDA-TIGER, klik hier (engels). Lees ook het nieuwsbericht van RDA over RDA TIGER (engels).

Over RDA

RDA is een internationale, door de gemeenschap gedreven organisatie die tot doel heeft de sociale en technische infrastructuur op te bouwen die het open delen en hergebruik van gegevens mogelijk maakt. In 2022 had de organisatie meer dan 13.000 individuele leden, 73 organisatorische leden en 35 regionale netwerken in 148 landen. Het meeste werk vindt plaats in RDA Working Groups, bestaande uit experts uit de academische wereld, de private sector en de overheid uit het hele netwerk van RDA.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.