Rapporten SCP nu ook via NARCIS toegankelijk

14 april 2014

Wetenschapsportal NARCIS biedt nu ook toegang tot ruim 1.000 publicaties van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Wetenschapsportal NARCIS biedt nu ook toegang tot ruim 1.000 publicaties van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Het SCP brengt jaarlijks enkele tientallen rapporten uit. Met dit onderzoek brengen ze al meer dan 35 jaar de ontwikkelingen in het overheidsbeleid in relatie tot het dagelijks leven van de Nederlandse bevolking in kaart. De onderwerpen zijn zeer divers: van veranderingen in de maatschappelijke opvattingen tot ontwikkelingen op de terreinen werk, inkomen, gezondheid, participatie, onderwijs, sociale zekerheid, huisvesting, cultuur, tijdbesteding, emancipatie, integratie en sport.

Open access publicaties in NARCIS
NARCIS geeft toegang tot ruim 880.000 wetenschappelijke publicaties, waarvan 40% open access is. De publicaties bevinden zich in de repositories van 33 instituten in Nederland, waaronder alle universiteiten, KNAW, NWO, HBO-Kennisbank (publicaties van de lectoren), TNO en een aantal wetenschappelijke instellingen. Daarnaast geeft NARCIS toegang tot ruim 30.000 datasets, ruim 60.000 lopende en afgesloten onderzoeksprojecten, ruim 50.000 onderzoekers en bijna 3.000 onderzoeksinstituten in Nederland.

Meer informatie
Heeft u vragen over de publicaties in NARCIS of wilt u dat uw repository met wetenschappelijke publicaties ook via NARCIS toegankelijk wordt, dan kunt u terecht bij Chris Baars.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.