Promovendi tevreden over datamanagementcursus NIG, CBS en DANS

10 juli 2017

Van 3 tot 6 juli organiseerde het NIG, het CBS en DANS voor de tweede keer een cursus datamanagement voor promovendi in bestuurskunde en politicologie.

Tijdens de cursus maakten de promovendi kennis met de verschillende aspecten van datamanagement binnen hun onderzoek en overwegingen bij het publiceren van data. De 11 deelnemers waren enthousiast en noemden de cursus ‘interessant’ en ‘overzichtelijk’.

Tijdens de cursus kwamen de volgende onderwerpen aan bod: datamanagementplanning, metadata, data repositories, het zoeken en publiceren van data, juridische aspecten van onderzoeksdata, microdata en big data. Naast interessante presentaties werkten de deelnemers ook aan opdrachten. Bij het CBS werd kennisgemaakt met de verschillende mogelijkheden die dit bureau biedt voor de analyse van microdata. In verschillende praktijkopdrachten werd nagedacht over bijvoorbeeld het organiseren van data.

Meer informatie

De organisatie is voornemens de cursus nog eens te organiseren. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact op met de Nederlandse Onderzoekschool voor de Bestuurskunde via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.