Professor Christine Borgman nieuwe visiting fellow bij DANS

19 maart 2014

Met gepaste trots kondigt DANS graag een nieuwe visiting fellow aan: hoogleraar C.L. Borgman. Borgman ontving een subsidie van het KNAW-programma voor Visiting Professors en wordt tijdens haar eenjarige benoeming per maart 2014 gehost door DANS.

Christine L. Borgman is hoogleraar Information Studies aan de Universiteit van Californië, Los Angeles. Zij is auteur van meer dan 200 publicaties in informatie studies, informatica en communicatie. Borgman analyseert veranderingen in onderzoekspraktijken door: de komst van digitale onderzoeksmethoden en onderzoeksinfrastructuren en de rol van informatiediensten (digitale bibliotheken) en het delen van onderzoeksgegevens. De weidsheid en de diepte van haar studies en inzichten, samen met een kritische houding, onderscheiden haar werk van anderen binnen haar werkterrein.

Visiting fellows
DANS nodigt visiting fellows uit om hun kennis over datamanagement en -archivering te delen. DANS ziet het als onderdeel van zijn taak om de nieuw opgedane kennis te delen met anderen, bijvoorbeeld middels het organiseren van workshops. Alle activiteiten dragen bij aan de verdere vormgeving van het Nederlandse onderzoeksdatalandschap. Voormalige visiting fellows waren: Herbert van de Sompel, Katy Börner (KNAW Visiting Professor) en Andrew Treloar.

Meer informatie
Meer informatie over Borgman staat op haar website. Neem bij vragen over visiting fellow van DANS contact op Andrea Scharnhorst, hoofd e-Research. Andrea is bereikbaar via andrea.scharnhorst [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.