Presentaties tijdens #WeMissiPRES

5 oktober 2020

Op 22, 23 en 24 september vond het online evenement #WeMissiPRES plaats, een internationaal programma van online presentaties en kennisdeling over digitale duurzaamheid. Ook DANS was aanwezig.

Tijdens het online evenement gaf Linas Cepinskas, beleidsmedewerker DANS, een presentatie over de FAIR-Aware tool. Deze online self-assessment tool is ontwikkeld om gebruikers bewust te maken van FAIR-data en te leren over FAIR-datagebruik. De hele presentatie is terug te zien op YouTube (begin 48:40).

Ook Ingrid Dillo, Adjunct-directeur / Directeur Beleid DANS, gaf samen met Barbara Sierman van digitalpreservation.nl een presentatie. De de presentatie “A matter of Trust: principles to keep data FAIR” presenteerden de beide sprekers de nieuwe TRUST principes, die als best practice voor de langetermijn bewaring kunnen worden gebruikt door archieven en die bedoeld zijn om de discussie over langetermijn bewaring van data tussen de verschillende belanghebbende partijen te faciliteren en stimuleren. Deze presentatie is ook terug te zien op YouTube (begin 3:28:25).

#WeMissiPRES

WeMissiPRES is een online evenement over internationale ontwikkelingen op het gebied van digitale duurzaamheid. Verdeeld over 3 dagen, pakte #WeMissiPRES de draad op van de ontwikkelingen in 2019, keek het alvast vooruit naar 2021 en stond tegelijkertijd stil bij de beste initiatieven van 2020.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de presentaties kunt u contact opnemen met Linas Cepinskas of Ingrid Dillo. Bekijk de website van iPRES voor meer informatie over het evenement of volgende evenementen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.