Praat mee tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed

15 januari 2015

Een week lang aandacht voor het Nederlands digitaal erfgoed en voor de noodzaak tot nauwe samenwerking: van 9 t/m 12 maart vindt de Week van het Digitaal Erfgoed plaats.

De Week van het Digitaal Erfgoed wordt georganiseerd door: het Netwerk Digitaal Erfgoed, de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD), de Digitale Collectie (DC) en Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN).

De organisatoren willen aandacht vragen voor het Nederlands digitaal erfgoed en voor de noodzaak tot nauwe samenwerking tussen instellingen en sectoren bij behoud en beheer van dit erfgoed. Tevens wordt een Nationale Strategie voor landelijke voorzieningen voor Digitaal Erfgoed gelanceerd. Deze strategie richt zich met name op zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed.

Uitgelicht: praat mee op 12 maart

Op 12 maart staat de nationale strategie voor digitale duurzaamheid centraal. Deze dag is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij het beheer en behoud van digitale collecties en voor gebruikers van content. De NCDD, DEN en het Ministerie van OCW willen met de aanwezigen bespreken wat de strategie betekent voor (kleinere) instellingen. Wat zijn voordelen van deze strategie? Wat past niet? Zijn er randvoorwaarden? Waar zitten knelpunten? In het middagprogramma spreken onder andere twee DANS-medewerkers over certificering van repositories en over bijdragen van Research Data Netherlands (RDNL). Deelname aan deze dag is gratis, registreren is verplicht en kan via het webformulier.

Meer informatie

Op de website weekvanhetdigitaalerfgoed.nl staat meer informatie over het programma en registratie. Ook op de website van de NCDD staat relevante informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.