Polifonia interviewt experts in nieuwe video

31 januari 2022

Het Polifonia project heeft een video uitgebracht waarin de negen experts van het Polifonia team worden voorgesteld, waaronder Andrea Scharnhorst (DANS).

Het Polifonia project brengt een interdisciplinair team van gepassioneerde onderzoekers en muziekliefhebbers samen. In deze eerste video nemen ze je mee achter de schermen en stellen ze negen experts aan je voor die een belangrijke rol spelen binnen het project. Elke maand zullen ze een nieuwe video uitbrengen over onderwerpen die direct verband houden met het werk dat binnen Polifonia wordt uitgevoerd, zoals de rol van technologie in erfgoedgericht onderzoek en de toekomst van AI in muziek.

 

Polifonia & DANS

Polifonia: een digitale harmonisator voor muzikale erfgoedkennis. Het door H2020 gefinancierde project wordt geleid door de universiteit van Bologna. Polifonia implementeert een digitaal ecosysteem voor Europees muzikaal erfgoed: muziekobjecten samen met relevante gerelateerde kennis over hun culturele en historische context, uitgedrukt in verschillende talen en stijlen, door de eeuwen heen. Het ecosysteem zal methoden, instrumenten, richtlijnen, ervaringen en creatieve ontwerpen bevatten, die openlijk worden gedeeld volgens de FAIR-beginselen. Het doel is om een paradigmaverschuiving teweeg te brengen in het behoud, beheer, bestuderen, interactie en gebruik van muzikaal erfgoed.

Vanuit de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen zijn twee instellingen betrokken: Meertens Instituut en DANS. DANS ondersteunt het project in het innovatieve, iteratieve datamanagementproces.

Meer informatie

Lees meer over het Polifonia project op de website. Abonneer je op het YouTube kanaal voor meer video’s.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andrea Scharnhorst Ph.D.

Senior Researcher