Overzichtsartikel over datamanagementdiensten

4 mei 2017

Benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van datamanagement? Marnix van Berchum (Huygens ING) en Marjan Grootveld (DANS) brachten voor het Handboek Informatiewetenschap de stand van zaken in Nederland in kaart. Dit artikel is nu ook in het Engels beschikbaar.

Research Data Management – kort gezegd: het netjes omgaan met gegevens gedurende en na een onderzoek – is nationaal en internationaal erg in beweging; regelmatig worden er ook nieuwe datadiensten op de markt gebracht. Juist deze dynamiek spreekt voor een overzichtsartikel. Aan de hand van de fasen van de onderzoekscyclus attenderen de auteurs op de vele aspecten van planning en uitvoering van datamanagement. Databeleid en -ondersteuning, evenals de uiteenlopende verantwoordelijkheden, komen eveneens aan bod.

Meer informatie

Lees het artikel (op de pagina Informatiemateriaal onder het kopje datamanagement) of neem contact op met Marjan Grootveld voor meer informatie. Op IWA-base, een online kennisbank op het gebied van Informatiewetenschap, Archiefbeheer en Archiefrecht, staan ook de andere artikelen uit het Handboek Informatiewetenschap.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.