Over Open Science, P-hacking en Silverbacks: terugblik succesvol mini-symposium

14 december 2017

Samen met het NIOO en de UvA organiseerde DANS op 7 december een succesvol mini-symposium over de ins and outs van Open Science in de biologie.

In de toepasselijke setting van de oude bibliotheekzalen van Artis vertelde 4 doorgewinterde Open Science specialisten en 4 jonge wetenschappers hoe zij Open Science praktiseren en welke problemen en vragen ze daarbij tegenkomen.

Meer dan 70 toehoorders werden getrakteerd op verhalen over de onreproduceerbaarheid van biologisch onderzoek, hoe data net zo lang worden gemanipuleerd tot ze het gewenste significante resultaat laten zien (P-hacking) en waarom de gevestigde orde op de wetenschappelijke apenrots (Silverbacks) plaats moeten maken voor een nieuwe generatie data-gedreven wetenschappers.

Een dag na het symposium ging een groot gedeelte van het publiek zelf aan de slag binnen een aantal Open Science workshops op het Science Park in Amsterdam.

Meer informatie

Het verslag van de bijeenkomst, de workshops en de bijbehorende presentaties worden zo spoedig mogelijk via de websites van DANS en het NIOO beschikbaar gemaakt. Neem voor meer informatie contact op met Cees Hof.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.