OpenAIRE vraagt feedback van onderzoekers op DMP-template

15 juni 2017

Het project Open Access Infrastructure for Research in Europe (OpenAIRE) vraagt middels een online survey onderzoekers om feedback op het Horizon 2020-template voor datamanagementplannen (DMP’s).

Het onderzoeksdatamanagementteam van OpenAIRE 2020 wil graag horen van gebruikers wat wel en niet werkt. Op basis van die informatie kan het team de Europese Commissie – die het overkoepelende Horizon 2020-programma overziet – van specifieke beleidsaanbevelingen voor DMP’s in het algemeen, en in het bijzonder het FAIR DMP-template, voorzien.

Voor en door onderzoekers

Zowel onderzoekers, onderzoekscoördinatoren als onderzoeksondersteunend personeel met ervaring met (het schrijven van) Horizon 2020 DMP’s worden uitgenodigd te reageren. OpenAIRE zal een samenvatting van de reacties en de aanbevelingen te zijner tijd publiceren op haar projectwebsite. De resultaten van de survey zullen ook worden gebruikt als input voor de FAIR-data-expertgroep die een bijdrage zal leveren aan de evaluatie van het Horizon 2020 DMP-template. De survey sluit op 21 juli.

OpenAIRE

OpenAIRE2020 heeft als doel publicaties en datasets die (deels) met Europees onderzoeksgeld worden gefinancierd open access beschikbaar te maken.

Meer informatie

De survey staat online, reageren kan tot 21 juli. Kijk voor meer informatie over OpenAIRE en de betrokkenheid van DANS op de projectenpagina of neem contact op met Elly Dijk, senior beleidsmedewerker en contactpersoon voor OpenAIRE2020 bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.