OpenAIRE taskforce publiceert lijst leermiddelen over RDM en Open Science

24 juni 2019

De Research Data Management Taskforce van OpenAIRE heeft een overzichtelijke lijst gepubliceerd met (trainings)materialen op het gebied van RDM en Open Science.

De NOAD’s (National Open Access Desks), in Nederland zijn dit Just de Leeuwe (TU Delft) en Elly Dijk (DANS), maken gebruik van een breed scala aan RDM leermiddelen. De nu gepubliceerde lijst is bedoeld om nieuwe NOAD’s maar ook andere geïnteresseerden zoals data supporters in de verschillende landen een overzicht te bieden van bestaande handige materialen. De lijst is gebaseerd op de vier belangrijke fases in de research data life cycle: data genereren, data verwerken, data preservatie, en toegang en herbruikbaarheid van data. Omdat er ook steeds meer ‘train de trainer’ materialen op het gebied van RDM en Open Science beschikbaar komen, zijn deze ook in het overzicht opgenomen.

DANS en OpenAIRE

DANS is de taakleider van de Taskforce Research Data Management van OpenAIRE. Deze taskforce heeft onder andere als doel de onderlinge kennisuitwisseling ten aanzien van RDM tussen NOAD’s te stimuleren. 

Meer informatie

Lees de blog van Ellen Leenarts, of ga naar de lijst met RDM oplossingen

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.