OpenAIRE organiseert online OpenAIRE week

1 oktober 2020

Wil je meer weten over OpenAIRE op Europees en mondiaal niveau? Over de rol van OpenAIRE in European Open Science Cloud (EOSC)? Over Open Science Gateways en over OpenAIRE-diensten voor content providers en voor onderzoekers? Tijdens OpenAIRE Week, van 12 oktober tot 16 oktober 2020, geeft OpenAIRE dagelijks van 14:00 uur tot 16:00 uur via webinars antwoorden op deze en andere vragen.

OpenAIRE staat voor Open Access Infrastructure for Research in Europe. Het doel van OpenAIRE is het ondersteunen van het Open Science beleid van de Europese Commissie (EC). De EC wil dat publicaties en datasets die met Europees onderzoeksgeld worden gefinancierd open access beschikbaar worden gemaakt. OpenAIRE heeft verschillende diensten ontwikkeld om onderzoekers te ondersteunen. De Taskforce Research Datamanagement (RDM), geleid door DANS, ontwikkelt trainingsmateriaal: webinars, blogs en guides voor onderzoekers. Een netwerk van National Open Access Desks (NOADs) faciliteert contacten tussen de landelijke onderzoeksgemeenschap en de OpenAIRE-gemeenschap. DANS en de bibliotheek van de Technische Universiteit Delft zijn NOAD voor Nederland. Ook biedt OpenAIRE toegang tot 40 miljoen publicaties en meer dan 11 miljoen datasets. In Nederland harvest OpenAIRE de nationale onderzoeksportal NARCIS. Hierdoor zijn de open access publicaties van de Nederlandse universiteiten en andere onderzoeksorganisaties vindbaar via OpenAIRE. Ook geeft OpenAIRE toegang tot de datasets van een aantal Nederlandse data repositories waaronder EASY (van DANS) en 4TU.ResearchData.

Meer informatie

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk (registratie vereist) en vinden elke dag plaats van 14.00 tot 16.00 uur CEST. Inschrijven is per sessie. 

Wilt u meer weten over OpenAIRE en/of de rol van DANS? Neem dan contact op met Elly Dijk

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.