OpenAIRE – EOSC-hub webinar “Data Privacy and Sensitive Data Services”

15 november 2018

De behoefte aan het professioneel beheren van gevoelige gegevens groeit in de wetenschap, daarom nodigen OpenAIRE en de EOSC-hub u uit om deel te nemen aan het webinar over goede werkwijzen, tips & tricks, evenals cloud-gebaseerde services voor onderzoekers op 6 december 2018, om 14:00.

De Horizon2020 projecten werken samen om diensten en datamanagement-ondersteuning te leveren voor onderzoekers en leveranciers van de opkomende European Open Science Cloud (EOSC). 

Het webinar verschaft informatie over zowel procedurele als technische aspecten van datamanagement van gevoelige data. Ook wordt aandacht besteed aan de architectuur en mogelijkheden van CSC’s Pouta Cloud Services en TSD voor gevoelige data (University of Oslo). Aan het eind van het webinar is er tijd voor een ‘Q&A’-sessie. 

OpenAIRE, de Europese infrastructuur voor open knowledge, werkt naar het bevorderen van Open Access en Open Science in Europa. Om deze missie te voltooien ontwikkelt OpenAIRE diensten en tools om onderzoeksactiviteiten te faciliteren en op maat gemaakte ondersteuning te leveren voor alle ‘Open Endeavours‘ van belanghebbenden door middel van de National Open Access Desks (NOADs). DANS vormt samen met TU/Delft de NOAD voor Nederland. De NOAD informeert de onderzoeksinstellingen over het beleid van de Europese Commissie op het gebied van Open Science en de steun die OpenAIRE kan bieden.

EOSC-hub brengt verschillende leveranciers van diensten bij elkaar om zo de Hub for the European Open Science Cloud te vormen: een eenduidig contactpunt voor Europese onderzoekers en innovators en hun partners wereldwijd om een breed spectrum van diensten voor geavanceerd data-gedreven onderzoek te ontdekken, toegang daartoe verkrijgen, te gebruiken en hergebruiken. Diensten in de Hub zijn toegankelijk via een online catalogusDANS draagt in EOSC-hub vooral bij aan 1) het ontwikkelen van beleid op het gebied van het delen van onderzoeksdata, 2) de integratie van trusted digital repository services en duurzame archivering en 3) het ondersteunen van onderzoekers en ondersteunend personeel in het gestructureerd nadenken over onderzoeksdata die ze (gaan) verzamelen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het webinar. Registratie kan online.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.