Open Science Festival 2018: ‘how to make your research open?’

19 september 2018

Op 18 oktober zal het Open Science Festival 2018 plaatsvinden op de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit jaar staat het festival in het thema ‘hoe maak je je onderzoek open?’. Het evenement vindt plaats van 13:00 uur tot 18:00 uur.

Er is veel te doen over Open Science. Steeds meer onderzoeksfinanciers eisen dat onderzoeksresultaten Open Access gepubliceerd worden (cOAlition S) en dat onderzoeksdata FAIR beheerd worden. Kennis en data worden vroeger in het onderzoeksproces gedeeld, waardoor er nieuwe vormen van publiceren ontstaan. Universiteiten en uitgevers onderhandelen en zoeken naar nieuwe uitgeefmodellen. En neptijdschriften proberen er een slaatje uit te slaan.

Onderzoekers staan veelal positief tegenover het idee van een wereld waarin het onderzoeksproces transparanter is en de resultaten van onderzoek voor iedereen  beschikbaar zijn. Maar hoe doe je dat met je eigen onderzoek? Dit Open Science Festival biedt je nieuwe inzichten en vooral praktische handvatten om je onderzoek meer open te maken.  

Marion Wittenberg en Elly Dijk van DANS zullen bij het Open Science Café aanwezig zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, de locatie en het programma op openaccess.nl.

Wil je aanwezig zijn bij het festival? Meld je aan via het inschrijfformulier (deelname is gratis).

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.