Open Science FAIR staat voor de deur

12 september 2019

Maandag 16 september start de Open Science FAIR in Porto. Tot en met woensdag 18 september vindt de tweede editie van deze internationale Open Science FAIR plaats.

Op deze conferentie staan alle aspecten van Open Science op het programma. Van e-infrastructen en diensten tot en met ‘best practices’ en onderzoeksworkflows. Het thema luidt: ‘Synergies for Sustainable, Open & Responsible Research’.

Meerdere medewerkers van DANS zijn aanwezig op de Open Science FAIR. Er kunnen verschillende sessies worden bijgewoond waar DANS bij betrokken is:

  • Services to support FAIR data: formulating recommendations for EOSC – Maaike de Jong (DANS en Freya), Mustapha Mokrane (DANS en FAIRsFAIR) en René van Horik (DANS en EOSC-hub) werken samen met collega’s van RDA en OpenAIRE.
  • Workshop Making EOSC Training more FAIR – Ellen Leenarts (DANS) and René van Horik (DANS) organiseren samen met collega’s van LIBER een workshop over het verbeteren van trainingen binnen de European Open Science Cloud.
  • Overzicht van de RDA – Ingrid Dillo (DANS en RDA) zal een inleiding over de RDA verzorgen als onderdeel van een workshop over de RDA.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over de workshop Services to support FAIR data. Een volledige beschrijving van de inhoud van de workshop Making EOSC Training more FAIR vindt u hier. Meer informatie over de inleiding van de RDA workshop vindt u hier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.