Open Science Conferentie Amsterdam

3 april 2016

Als tijdelijk voorzitter van de EU heeft Nederland extra aandacht voor open access gevraagd. Op 4 en 5 april wordt daarom de Open Science conferentie georganiseerd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Nederland is ervan overtuigd dat Europese samenwerking de transitie kan verzorgen van het traditionele publicatiemodel naar open science (vrije toegang tot wetenschappelijke informatie, zonder financiële- en auteursrechtelijke beperkingen). In de wetenschap wordt immers steeds meer disciplineoverstijgend samengewerkt op internationaal niveau.

Lancering open science policy platform

Voor de conferentie zijn verschillende belanghebbenden uitgenodigd: politici, wetenschappers, vertegenwoordigers van universiteiten en onderzoeksorganisaties en wetenschappelijke uitgevers. Tijdens de conferentie wordt ook het Open Science Policy Platform gelanceerd en staat een gezamenlijk actielijst ten behoeve van de Europese Commissie en de lidstaten geagendeerd.

Livestream

De toegang tot de Engelstalige conferentie is hoofdzakelijk op uitnodiging. De conferentie is voor belangstellenden op 4 april te volgen via een livestream van 13:30 tot 17:30.

Meer informatie

Meer informatie over het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 staat online

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.