Open onderzoeksdata CancerData.org nu ook toegankelijk via NARCIS

8 juni 2018

Sinds kort geeft de wetenschapsportal NARCIS toegang tot 32 open onderzoeksdatasets, protocollen en atlassen van CancerData.org.

CancerData is een initiatief van het Medical Informatics and Knowledge Engineering-team (kortweg MIKE) van Maastro Clinic. De activiteiten van CancerData.org vinden primair plaats op het gebied van medische data- en beeldstandaardisatie, -collectie en -analyse ten behoeve van gegevensmodellering. Onlangs zijn 32 open onderzoeksdatasets, protocollen en atlassen van CancerData.org aan NARCIS toegevoegd.

Open data en open access publicaties in NARCIS

Via NARCIS zijn datasets afkomstig uit 12 data-archieven toegankelijk, met nu meer dan 260.000 datasets. Het grootste deel van de datasets zijn beschikbaar als open data. Open onderzoeksdata bevordert het hergebruik van data voor nieuwe onderzoeksvragen. NARCIS geeft ook toegang tot ruim 520.000 open access publicaties, afkomstig uit 35 repositories van universiteiten, KNAW, NWO en allerlei onderzoeksinstituten in Nederland.

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets in NARCIS of wilt u ook dat uw repository met datasets (of publicaties) wordt geharvest, dan kunt u terecht bij Elly Dijk, senior-beleidsmedewerker bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.