Open je collectie: doe mee aan het Open Cultuur Data Lab

3 maart 2016

Hoe kan het open delen van erfgoed zorgen voor meer toegankelijkheid, bereik en hergebruik onder een nieuw publiek? Professionals in de culturele sector worden uitgenodigd om dit te onderzoeken in het Open Cultuur Data Lab.

Tijdens het Open Cultuur Data Lab ontwikkel je in vier bijeenkomsten niet alleen een strategie voor het vrijgeven van collectiedata en digitale objecten, je gaat ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor jouw collectie.

Het Lab is bedoeld voor professionals in de culturele sector (musea, erfgoedinstellingen, archieven, bibliotheken, media) die geïnteresseerd zijn in open data en er in de praktijk mee willen werken. Dit kunnen collectiebeheerders zijn, marketing- of communicatieprofessionals, of bijvoorbeeld professionals werkzaam op een digitaliserings-, e-cultuur- of rechtenafdeling.

Samenwerking Kennisland, Beeld en Geluid en Netwerk Digitaal Erfgoed

Het Open Cultuur Data Lab word begeleid door Kennisland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met verschillende experts. Het wordt mede mogelijk gemaakt door het Netwerk Digitaal Erfgoed en vloeit voort uit het project Open Cultuur Data.

Meer informatie

Meer informatie over de data, het programma en inschrijven staat op de website van Kennisland

 
Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.