Open day on open science groot succes

23 maart 2018

Op 21 maart organiseerde DANS samen met de Jonge Akademie KNAW, het Promovendi Netwerk Nederland en het Europese project OpenAIRE een open dag over open onderzoeksdata, onderzoeksdatamanagement, data-archivering en datahergebruik. Door de bijna 100 aanwezigen, open discussies en de informatiestands werd de dag een groot succes.

Henk Harmsen, adjunct-directeur DANS, was degene die de aanwezigen welkom heette. Dagvoorzitter Marjan Grootveld nam het stokje van hem over en leidde de dag in goede banen. De presentatie van de Jonge Akademie (KNAW) door Rens van de Schoot bevatte voor de aanwezigen veel herkenning. Want wat doet het delen van data met je? Een fijne presentatie met veel herkenbare elementen rondom het delen van data en de stappen die kunnen worden genomen.

ODOOS_sharingyourdata

De presentatie van Mina Karami van het Promovendi Netwerk Nederland werd door omstandigheden overgenomen door Elly Dijk (DANS). De presentatie was gebaseerd op het werk van het Nationaal Platform Open Science. Een aantal stellingen passeerden de revue, zoals onderstaande stelling.

ODOOS_stellingPNN

Vervolgens was het de beurt aan 7 succesverhalen op het gebied van open data. Deze presentaties zijn online beschikbaar. Voorafgaande aan het programma en tijdens de pauze en borrel werd de informatiemarkt (met ondere andere stands over de DANS-kerndiensten EASY, DataverseNL en NARCIS) druk bezocht.

De #opendayonopenscience geeft via Twitter een inkijkje in de dag.

ODOOS_tweet1

ODOOS_tweet2

Meer informatie

De presentaties zijn online beschikbaar.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende open dag? Geef je gegevens aan ons door

Blijf op de hoogte van DANS via onze digitale nieuwsbrief.

ODOOS_sfeer

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.