Open dag over open science groot succes

15 februari 2019

Op 14 februari organiseerde DANS samen met de Jonge Akademie KNAW, het Promovendi Netwerk Nederland, de RDA National Node en het Europese project OpenAIRE een open dag over open onderzoeksdata, onderzoeksdatamanagement, data-archivering en datahergebruik. Door de ruim 100 aanwezigen, open discussies en de informatiestands werd de dag een groot succes.

Peter Doorn, directeur DANS, was degene die de aanwezigen welkom heette. Ook nam hij het dagvoorzitterschap op zich en leidde de dag in goede banen. De presentatie van de Jonge Akademie (KNAW) door Rens van de Schoot bevatte voor de aanwezigen veel herkenning. Want wat doet het delen van data met je? Een fijne presentatie met veel herkenbare elementen rondom het delen van data en de stappen die daarbinnen kunnen worden genomen. Voor het Promovendi Netwerk Nederland gaf Rob van Gassel (Maastricht University) een interessante presentatie over open science voor jonge onderzoekers. Ook werd er een boeiende presentatie gegeven door Elly Dijk van DANS over OpenAIRE, met aandacht voor de ontwikkeling van de European Open Science Cloud.

Vervolgens was het de beurt aan 7 succesverhalen op het gebied van open data. Deze presentaties zijn online beschikbaar. Voorafgaande aan het programma en tijdens de pauze en borrel werd de informatiemarkt (met ondere andere stands over de DANS-kerndiensten EASYDataverseNL en NARCIS) druk bezocht.

De #opendayonopenscience geeft via Twitter een inkijkje in de dag. 

Meer informatie

De presentaties zijn online beschikbaar.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende open dag? Geef het aan ons door

Blijf op de hoogte van DANS via onze digitale nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.