Ook in NARCIS: vrouwen in de wetenschap

6 februari 2020

De Verenigde Naties heeft 11 februari uitgeroepen tot de internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap. In de afgelopen 15 jaar heeft de wereldwijde gemeenschap veel moeite gedaan om vrouwen en meisjes in de wetenschap te inspireren en te betrekken. Toch blijven vrouwen en meisjes achter in deelname aan de wetenschap. In NARCIS zijn verschillende publicaties te vinden over dit onderwerp.

Bijvoorbeeld de publicatie ‘Financiële beloning van mannen en vrouwen in de wetenschap’. Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren met als doel de financiële beloning van mannelijk en vrouwelijk wetenschappelijk personeel (WP) aan de Nederlandse universiteiten in kaart te brengen. Naast het maandsalaris is in dit onderzoek geïnventariseerd in welke mate universiteiten extra financiële toelages en gratificaties aan hun personeel uitkeren en of deze toelages in gelijke mate aan mannen en vrouwen worden toegekend. 

Bekijk de publicatie ‘Financiële beloning van mannen en vrouwen in de wetenschap’ hier

Een ander voorbeeld is de publicatie ‘Women in economics: A lifelong discouragement’. De genderkloof in de economische wetenschappen is groter dan in andere disciplines. Worden vrouwen anders behandeld dan mannen, op school en tijdens hun carrière?

Bekijk de publicatie ‘Women in economics: A lifelong discouragement’ hier

Meer informatie

Heeft u vragen over NARCIS of de publicaties? Neem dan contact op met Elly Dijk. Sommige van deze publicaties zijn beschikbaar na registratie bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.