Ook in EASY: Wereld Televisie Dag

18 november 2019

De Verenigde Naties hebben 21 november uitgeroepen tot ‘Wereld Televisie Dag’ (World Television Day). Een dag waarop extra aandacht besteed wordt aan culturele uitwisseling die gericht is op vrede, veiligheid en economische en sociale ontwikkeling. In EASY is allerlei data te vinden over televisie en mediagebruik.

Bijvoorbeeld in de dataset “Mediatijdbestedingsonderzoek 2015 – MTBO2015”.Tijd 2015 (MTBO2015) is een tijdbestedingsonderzoek (via dagboekmeting) met de focus op media. Alle grote dagelijkse activiteiten worden op hoofdlijnen in kaart gebracht, terwijl die van media binnen de mogelijkheden van een tijdbestedingsonderzoek zo specifiek mogelijk in kaart worden gebracht.

Bekijk hier de dataset “Mediatijdbestedingsonderzoek 2015 – MTBO2015

Een andere dataset die te vinden is in EASY over televisie is “Adolescents and fear appeals – 4”.Deze data komt voort uit een studie over ‘harde’ en ‘zachte’ informatieve televisiereclame. 

Bekijk hier de dataset “Adolescents and fear appeals – 4

De dataset “Media-uitrusting, media-exposure en mediagebruik in Nederland – MASSAT 1994 en 2000” bevat data over mediagebruik in Nederland, bijvoorbeeld het gebruik van oude en nieuwe media, zoals radio, televisie, internet, mobiele telefoon en tijdsbesteding in het algemeen, en welke rol media daar bij spelen.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets? Neem dan contact op met . Sommige van deze data is beschikbaar na registratie bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.