Ook in EASY: Studenten en hun leefomgeving

11 november 2019

Op 17 november wordt de Internationale dag van de Student gevierd. Er wordt stil gestaan bij de (on)mogelijkheden die er zijn als student en de veranderingen die soms nodig zijn en waarbij studenten een belangrijke rol kunnen spelen. In ons digitale archief is ook data terug te vinden en te hergebruiken over studenten en hun omgeving.

Bijvoorbeeld met de dataset “Verder studeren in de jaren negentig 1991-1997. Hierin kan data worden gevonden van een panelstudie over keuzes van studenten van verschillende typen middelbare scholen (lbo-mavo-havo-vwo-mbo), en hbo- en universitaire studenten tijdens hun onderwijscarrière. 

Bekijk de dataset “Verder studeren in de jaren negentig 1991-1997” hier.

Een andere dataset die beschikbaar is in EASY is: “Effecten van de leeromgeving 1977: Factoren die de rechtsopvatting van studenten beïnvloeden”. Deze dataset bestaat uit data over sociaalpsychologische factoren die de perceptie van rechtvaardigheid van (rechten) studenten beïnvloeden.

Bekijk de dataset “Effecten van de leeromgeving 1977: Factoren die de rechtsopvatting van studenten beïnvloeden” hier.

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets? Neem dan contact op met . Sommige van deze data is beschikbaar na registratie bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.