Online EHRI-cursus Holocaust Studies

17 februari 2017

Binnenkort start EHRI met de cursus “The Holocaust through the Perspective of Primary Sources”. Aanmelden voor deze online cursus kan tot 10 maart.

De cursus biedt een uitgebreid inzicht in de verschillende primaire bronnen essentieel voor Holocaust-onderzoek. De cursus is bedoeld voor wetenschappers uit verschillende disciplines (historici, sociologen, psychologen, antropologen), alsook archivarissen werkzaam op gebieden die verband houden met historische archiefonderzoek.

EHRI staat voor European Holocaust Research Infrastructure. Binnen EHRI werken ruim 20 organisaties – onderzoeksinstellingen, bibliotheken, archieven, musea en gedenkplaatsen – uit meerdere landen samen op het gebied van het ontsluiten van Holocaustbronnen. Het belangrijkste doel van EHRI is om de in verschillende landen verspreide collecties over de Holocaust via één portal te ontsluiten, en daarmee het wetenschappelijk onderzoek over de Holocaust te ondersteunen. DANS houdt zich bezig met metadatastandaarden en de integratie van metadata van de collecties van de diverse instellingen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van EHRI.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.