Onderzoekers RUG en hun publicaties gekoppeld in NARCIS

29 januari 2013

Sinds kort zijn in de portal NARCIS de persoonspagina’s van veel onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en hun open access publicaties gekoppeld.

Door de koppeling kunt u op de persoonspagina’s van de onderzoekers van de RUG publicaties in NARCIS vinden. Andersom kunt u bij veel publicaties van de RUG doorklikken naar de persoonspagina van de auteur, waardoor u ook het werkadres, expertise en eventueel andere publicaties of datasets vindt.

Koppeling via de DAI
De koppeling is mogelijk doordat de RUG sinds kort de Digital Author Identifier (DAI) heeft toegekend aan bijna 8.000 publicaties in haar repository. De DAI is een uniek, landelijk auteursnummer, waardoor publicaties kunnen worden gekoppeld aan de juiste onderzoeker. De repository van de RUG wordt door NARCIS geharvest, waarmee de gegevens ook in NARCIS zichtbaar zijn. In NARCIS staat de DAI op de persoonspagina van onderzoekers.

Meer informatie
Voor vragen en meer informatie over NARCIS kunt u terecht bij Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS, via elly.dijk [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.