OCLC-workshop open voor inschrijving

12 mei 2014

Op 10 juni organiseert OCLC Research samen met DANS de workshop ‘Evolving Scholarly Record and the Evolving Stewardship Ecosystem’ voor geïnteresseerden in de langetermijntoegang tot digitale onderzoeksinformatie.

Het landschap van wetenschappelijke informatiediensten ondergaat grote veranderingen. Wetenschappers omarmen digitale technologieën, experimenteren met nieuwe manieren van onderzoek en veranderen hun idee over de langetermijnwaarde van wetenschappelijke informatie. De rollen van verschillende belanghebbenden, zoals uitgeverijen, overheidsinstanties en universiteiten, veranderen mee. Deze workshop bouwt voort op de besprekingen hierover van de FORCE11-conferentie en de ‘Riding the Wave’-workshop van DANS eerder dit jaar.

OCLC

OCLC is een internationaal samenwerkingsverband van bibliotheken (sinds 1967), dat diensten levert en onderzoek uitvoert ten behoeve van bibliotheken, documentatiecentra van overheid en zorgsector, musea en archieven. Het doel van OCLC is de toegang tot informatie wereldwijd te verbeteren en manieren te vinden om door samenwerking de kosten te beperken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de workshop op de website van OCLC. Aanmelden voor de workshop kan via het online aanmeldformulier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.