OAPEN toont Europese peer reviewed Open Access publicaties

22 maart 2013

Bent u op zoek naar peer reviewed Europese Open Access publicaties op het terrein van de geestes- en sociale wetenschappen? OAPEN (Open Access Publishing in European Networks) geeft antwoord.

OAPEN is een online bibliotheek en publicatieplatform. De website is een product van het gelijknamige project OAPEN, een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese universiteiten en uitgevers, zoals het Duitse Göttingen University Press, het Deense Museum Tusculanum Press, Amsterdam University Press (AUP) en Universiteit Leiden. Ook DANS maakt deel uit van OAPEN.

Op verzoek van de Europese Unie zorgen de partners voor een verbetering van de zichtbaarheid en bruikbaarheid van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt onder meer gerealiseerd door peer reviewed Open Access publicaties uit Europa via het portaal te ontsluiten.

Internationale OA-conferentie
OAPEN organiseert bovendien conferenties om kennis te delen en te vergroten. De eerstvolgende conferentie staat gepland op 1 en 2 juli 2013 in Londen. De conferentie heeft onder andere tot doel de bewustwording van Open Access te verhogen. Belangrijke thema’s die aan bod komen, zijn onder meer: Open Access businessmodellen, de kwaliteit en toekomst van peer-review en ontwikkelingen op het gebied van creative commons licenties. De conferentie is bedoeld voor Europese onderzoeksfinanciers, uitgevers, bibliothecarissen en onderzoekers.

Meer informatie
Meer informatie over OAPEN en bijvoorbeeld de conferentie in Londen staat op de website van OAPEN.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.