OA publicaties WODC nu ook beschikbaar via NARCIS

3 juni 2013

Sinds kort zijn de Open Access publicaties van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie via NARCIS toegankelijk.

Sinds kort zijn de Open Access publicaties van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie via NARCIS toegankelijk. Het zijn ruim 600 publicaties op het gebied van onder andere veiligheid, criminaliteit, rechtshandhaving, wetgeving en migratie.

WODC

Het WODC is een wetenschappelijk onderzoeks- en kenniscentrum voor het brede veld van veiligheid en justitie. Naast het doen van onderzoek en beleidsadvisering, documenteert het WODC (sociaal)wetenschappelijke publicaties. Sinds kort heeft het WODC een eigen repository met Open Access publicaties, die wordt gehost door TU Delft Library.

Van de ruim 2.000 online openbare publicaties, uit de periode 1974 tot nu, is nog maar een deel via NARCIS toegankelijk. De verwachting is dat binnenkort wel de hele online collectie beschikbaar zal zijn. De jaarlijkse groei van de collectie bedraagt 100 publicaties.

Portal NARCIS

NARCIS geeft nu toegang tot 770.000 publicaties, waarvan 325.000 publicaties Open Access zijn. De publicaties zijn afkomstig van ruim 30 universiteiten en onderzoeksinstituten. Daarnaast biedt NARCIS toegang tot 28.000 datasets en geeft het een overzicht van onderzoeksprojecten, onderzoekers en onderzoeksorganisaties in Nederland.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie over de publicaties in NARCIS kunt u terecht bij Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS, via elly.dijk [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.