NWO-financiering voor replicatiestudies

3 juni 2019

Onderzoekers met een PhD die in dienst zijn van een Nederlandse onderzoeksinstelling kunnen financiering vragen voor de replicatie van belangrijk onderzoek in de disciplines van de NWO-onderzoeksruimte Sociale Wetenschappen en ZonMw.

Kandidaten zijn onderzoekers die gepromoveerd zijn en gedurende het voorgestelde project worden tewerkgesteld bij een van de Nederlandse kennisinstellingen die in de oproep tot het indienen van voorstellen wordt genoemd. 

Met dit pilotprogramma wil NWO onderzoekers stimuleren replicatieonderzoek te doen. Voor dit programma kan alleen financiering worden aangevraagd voor de replicatie van “cornerstone research“: onderzoek dat aanzienlijke consequenties heeft gehad met betrekking tot theorie of beleid en waarvoor het daarom belangrijk is om te beoordelen of de resultaten waarop deze consequenties zijn gebaseerd, reproduceerbaar zijn. In hun voorstel moeten de aanvragers beargumenteren waarom het originele onderzoek dat zij willen repliceren, kan worden beschouwd als cornerstone research en waarom het belangrijk is om dit te repliceren.

DANS wordt in de call genoemd als adviseur over toegang tot gegevens via EASY, over toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in repositories in het buitenland, en als hulp bij de voorbereidingen voor het deponeren van gegevens die uit het onderzoek naar voren komen.

Meer informatie

De deadline om een voorstel in te dienen is 6 juni, 14:00. Voor meer informatie en alle voorwaarden kunt u terecht op de website van NWO

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.