NWO: call for proposals Replicatiestudies, nu met geesteswetenschappen

21 maart 2019

NWO trekt wederom 1 miljoen euro uit om onderzoek, dat door anderen is uitgevoerd, opnieuw te laten doen. De eerste twee rondes uit 2017 en 2018 uit de pilot richtten zich op gezondheids- en sociale wetenschappen. Daar is nu onderzoek uit de geesteswetenschappen aan toegevoegd.

Het pilotprogramma Replicatiestudies richt zich op twee vormen van onderzoek: reproductie (replicatie met bestaande data: de datasets uit de oorspronkelijke studie worden opnieuw geanalyseerd) en replicatie(met nieuwe data: er wordt een nieuwe dataverzameling aangelegd, die aan hetzelfde onderzoeksprotocol wordt onderworpen als in de oorspronkelijke studie).

Door uitvoering van replicatieonderzoek te stimuleren wil NWO een bijdrage leveren aan het vergroten van transparantie van onderzoek en aan de kwaliteit en de volledigheid van het rapporteren van resultaten. 

Meer informatie

NWO, in samenwerking met ZonMw, stelt de call for proposals eind maart open. Aanvragen dienen vóór 6 juni 2019 door NWO te zijn ontvangen. Lees het volledige nieuwsbericht op de website van NWO.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.