Nu in E-data & Research: Online op bezoek in een zeventiende-eeuws atelier

6 juni 2019

In het juninummer van E-data & Research spreekt prof. dr. E. Hermens, hoogleraar op de Rijksmuseumleerstoel Atelierpraktijken en Technische Kunstgeschiedenis, over de evolutie van het vakgebied en de rol van digitale middelen daarin.

Hermens: “Technische Kunsthistorici ontlenen aan steeds meer disciplines kennis, methoden en technieken, zowel binnen de geesteswetenschappen als de natuurwetenschappen. Technisch Kunsthistorici moeten vooral weten welke wetenschappelijke analyses een specifiek onderzoek verder helpen en bij wie ze daarvoor kunnen aankloppen.”

“Samenwerking met datawetenschappers is cruciaal,” vervolgt Hermens. “Er is grote behoefte aan digitale technieken en tools, ontworpen rondom de specifieke vereisten voor de analyse van objecten en de betekenisvolle integratie en duiding van de resulterende data.” 

Lees het volledige interview en andere interessante artikelen over het delen en hergebruiken van data en tools in de nieuwste editie van E-data & Research. Wil je voortaan E-data & Research gratis in je mailbox en/of op de deurmat ontvangen? Meld je dan online aan!

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.