Nu in E-data & Research: gastcolumnist Pearl Dykstra

3 juni 2019

Pearl Dykstra pleit in haar column ‘Samen kom je verder’ voor een multidisciplinaire benadering, want grootse wetenschap kan juist door samenwerking ontstaan.

Dykstra is hoogleraar Empirische Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vicevoorzitter van de High Level Group van wetenschappers die de Europese Unie adviseren. 

“Het is belangrijk om aandacht te hebben voor afzonderlijk disciplines binnen de sociale en geesteswetenschappen, én te investeren in inhoudelijke samenwerking over de grenzen van disciplines. Een landelijke visie en onderzoeksagenda is gebaat bij een gemeenschappelijke infrastructuur, één die de toegang tot en hergebruik van data faciliteert, afstemming tussen dataverzamelingen bewaakt, interoperabiliteit van datasets bevordert, helpt bij het onderhouden van cruciale langlopende dataverzamelingen, en verbetering van methoden van dataverzameling mogelijk maakt”. 

Lees de volledige column en andere interessante artikelen over het delen en hergebruiken van data en tools in de nieuwste editie van E-data & Research. Wil je voortaan E-data & Research gratis in je mailbox en/of op de deurmat ontvangen? Meld je dan online aan!

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.