Nominaties open voor WDS Data Stewardship Award

19 juni 2017

Jonge onderzoekers die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de duurzame opslag van onderzoeksdata kunnen tot en met 4 september genomineerd worden voor de WDS Data Stewardship Award.

De WDS Data Stewardship Award is een prijs die het World Data System (WDS) jaarlijks uitreikt aan een beginnende onderzoeker (gedefinieerd als: onder de veertig en nog geen tien jaar gepromoveerd) die door middel van zijn of haar betrokkenheid bij de gemeenschap, academische prestaties en/of innovaties veel heeft betekend voor het verbeteren van “wetenschappelijk data-rentmeesterschap”, oftewel het duurzaam toegankelijk maken én houden van wetenschappelijke data.

Vertegenwoordigers van de volgende organen kunnen kandidaten nomineren: ICSU WDS Members & Working Groups; ICSU Interdisciplinary Bodies; ICSU National & Union Members. DANS is één van de leden van ICSU WDS. De winnaar wordt gekozen door het WDS Scientific Committee en de prijs zal worden uitgereikt tijdens het event SciDataCon 2018, waarvoor de winnaar alle kosten vergoed krijgt.

Meer informatie

Kijk op de website van WDS voor meer informatie over het nomineren en de prijs.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.