Nominaties Nederlandse Dataprijs 2020 gesloten

2 juli 2020

Uit de 44 inzendingen zal de vakkundige jury onderzoeken nomineren voor de Nederlandse Dataprijs 2020. De prijs zal worden uitgereikt op 18 november 2020. Het belooft een spannende en interessante dag te worden!

De Dataprijs wordt uitgereikt in drie categorieën: humaniora & sociale wetenschappen, exacte & technische wetenschappen en medische & levenswetenschappen.

Om het jaar wordt de Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De winnaars van de Dataprijs gaan naar huis met € 5.000 om de dataset (nog) toegankelijker te maken en een sculptuur.

Partners 

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een nationale coalitie van data-archieven die bestaat uit 4TU.ResearchData, SURFsara en DANS. Partners van de Nederlandse Dataprijs 2020 zijn: LCRDM, het Netherlands eScience Center, Netwerk Digitaal Erfgoed, OpenAIRE, DTL en de UKB werkgroep Research Data.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de prijs op de website van RDNL.

Wilt u deze bijzondere dag bijwonen? Zet de datum van de uitreiking alvast in uw agenda en meldt u aan via de website van RDNL.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.