Nominaties Nederlandse Dataprijs 2014 bekend

1 september 2014

Zes nominaties voor de Nederlandse Dataprijs, een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), zijn bekend.

Zes nominaties voor de Nederlandse Dataprijs, een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), zijn bekend. Tijdens de prijsuitreiking op 24 september zal bekend worden wie de winnaars zijn van de Dataprijs 2014.

De genomineerden zijn:

Categorie humaniora en sociale wetenschappen
Longitudinal Aging Study Amsterdam LASA
Nederlandse Liederenbank / Dutch Song Database
Sound Toll Registers Online


Categorie exacte en technische wetenschappen
CADDementia
DINED
KNMI Climate Explorer

In de afweging tussen de inzendingen hebben de juryleden alle Dataprijs-criteria meegewogen. De mate waarin de dataset uitnodigt tot verder onderzoek, de toegankelijkheid van de data en brede toepassingsmogelijkheden waren belangrijke criteria voor de juryleden. De zes genomineerden voldoen volgens de jury het meest aan de gestelde criteria.

De Nederlandse Dataprijs geeft waardering aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor nieuw of aanvullend onderzoek. Er is een prijs voor de humaniora en sociale wetenschappen en een prijs voor de exacte en technische wetenschappen.

Prijsuitreiking
Wilt u de uitreiking op woensdagmiddag 24 september bijwonen? Dan kunt u zich online inschrijven. Meer informatie over de Nederlandse Dataprijs, het programma en de locatie vindt u op de website van RDNL.

Research Data Netherlands
Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 3TU.Datacentrum en DANS. Wilt u meer weten over de Nederlandse Dataprijs? Neem bij vragen over de categorie humaniora en sociale wetenschappen contact op met drs. Heiko Tjalsma (DANS) en bij vragen over de categorie exacte en technische wetenschappen met ir. Jeroen Rombouts (3TU.Datacentrum).

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.