Nieuwsbrief RDA augustus 2018 verschenen

5 september 2018

Het meest recente nummer van de nieuwsbrief van RDA (Research Data Alliance) is onlangs verschenen.

Met meer dan 7000 leden uit 137 landen biedt RDA een neutrale ruimte waar haar leden samen kunnen komen om infrastructuur te ontwikkelen en over te nemen die gegevensuitwisseling en datagedreven onderzoek bevordert. 

In deze nieuwsbrief wordt onder andere aangegeven dat het vanaf nu mogelijk is om te registreren voor de International Data Week (IDW) in Gaborone, Botswana van 5 – 8 november 2018.  

Daarnaast wordt ingegaan op de RDA voor sociale wetenschappen. Om een overzicht te geven van het RDA werk dat specifiek van belang kan zijn voor sociale wetenschappers heeft Ricarda Braukmann van DANS – de nationale Nederlandse RDA node en tevens RDA-ambassadeur voor de sociale en geesteswetenschappen – een analyse gemaakt waarin de relevantie van het RDA werk voor deze specifieke onderzoeksdiscipline geëvalueerd is.

Verder wordt een lid van RDA in de schijnwerpers gezet, staan er aankomende evenementen en komt nog veel meer aan bod in deze nieuwsbrief.

Meer informatie

De nieuwsbrief staat online. Kijk voor meer informatie over de Research Data Allicance, zoals nieuws, events en blogs, op de website van RDA

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Registreer gratis via de website van RDA.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.