Nieuwe website digitalecultuur.nl helpt cultuurinstellingen digitaliseren

18 mei 2017

Op 16 mei lanceerde DEN Kennisinstituut Digitale Cultuur de website digitalecultuur.nl. Met deze website gaat DEN theatergezelschappen, dansgroepen, muzikanten en andere kunstenaars ondersteunen bij het digitaliseren van hun archieven en collecties.

Op digitalecultuur.nl is de kennis die DEN in de loop der tijd heeft verzameld voor de erfgoedsector aangepast en aangevuld voor cultuurmakers. Ook wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen, waar het al langere tijd wettelijk verplicht is voor cultuurmakers om aan (digitale) archivering te doen. Daarnaast dient de website als nieuwsplatform en agenda voor nieuws en evenementen rondom digitale cultuur en is er op de website een subsidiewijzer te vinden die organisaties helpt om financiering te vinden voor projecten rondom digitalisering.

Over DEN

DEN is het nationale kennisinstituut voor digitalisering in de cultuursector. DEN ondersteunt cultuurproducerende en erfgoedbeherende instellingen om een actieve bijdrage te leveren aan de informatiemaatschappij op basis van digitale collectievorming, archivering en dienstverlening.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op digitalecultuur.nl en op den.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.