Nieuwe tender Ruimte voor Geo-Informatie

18 oktober 2006

Ruimte voor Geo-Informatie (RGI) verdeelt subsidie over projecten die een bijdrage leveren aan de innovatie van de geosector, of die geo-informatie op een slimme manier toepassen. Projecten worden geselecteerd tijdens jaarlijkse tenders. Op 1 oktober 2006 start de derde RGI-tender, onder de titel “Geo connected”.

De tender sluit 31 oktober 2006. DANS is voornemens een projectvoorstel in te dienen dat betrekking heeft op het promoten van het gebruik van geo-informatie door onderzoekers in de alfawetenschappen.
In de kennisagenda voor de nieuwe tender draait alles om samenhang:

  • Versterking van de samenwerking tussen RGI-projecten;
  • Bruggen slaan naar andere innovatieprogramma’s;
  • Internationale samenwerking;
  • Verankering van resultaten met het oog op de toekomst.

Er is 2 tot 4 miljoen Euro Bsik-subsidie beschikbaar, waarvan een aanzienlijk deel is bedoeld om verbindingen te leggen tussen bestaande RGI-projecten en projecten uit andere Bsik-programma’s, zoals Leven met Water, Delft Cluster, Vernieuwend Ruimtegebruik, Ruimte voor Klimaat en LOFAR. De oproep voor projectvoorstellen met de inhoudelijke thema’s en de tenderprocedure wordt binnenkort gepubliceerd op www.rgi.nl.

Nieuw in deze tender is het verschijnsel top-ups. Hiermee wordt het voor lopende projecten simpel om een samenwerkingsvoorstel in te dienen.

Meer informatie is te vinden op de RGI website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.