Nieuwe release WoON in EASY, nu voor iedereen gratis

20 september 2007

Een nieuwe release van het databestand van de module Woningmarkt van het WoonOnderzoek Nederland (WoON) 2006 is nu bij DANS beschikbaar voor onderzoek. Het bestand is voor iedereen gratis: het ministerie van VROM heeft besloten om ook aan niet-overheidspartijen geen kosten meer te berekenen voor de levering van data uit WoON.

VROM laat al ruim veertig jaar onderzoek verrichten naar woonkwaliteit en woonbehoefte, ter ondersteuning van het Regeringsbeleid op het gebied van wonen. De laatste release (WoON2006_1.2) kan via DANS EASY worden aangevraagd en gedownload. Ten opzichte van de vorige release (WoON2006_1.1) zijn enkele correcties doorgevoerd en variabelen toegevoegd.
Het bestand is in twee verschillende versies beschikbaar:

  • voor overheidsorganisaties en universiteiten voor zover het onderzoek betreft binnen de eerste en de tweede geldstroom;
  • voor alle overige partijen.

Als het verzoek om daadwerkelijk te downloaden via EASY wordt ingediend door een niet-commerciële partij, moet deze de resultaten van het onderzoek leveren aan het Ministerie van VROM. Commerciële aanvragers hoeven dat niet, maar moeten wel werkzaam zijn op het terrein ‘wonen’. Meer informatie over het WoON kunt u vinden op de website van VROM.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.