Nieuwe release van onderzoek WoON 2009

19 april 2012

In DANS EASY is een nieuwe release van het WoON-onderzoek over 2009 geplaatst. In deze nieuwe versie (1.4) is onder andere de variabele voor de doelgroep ‘corporaties’ gecorrigeerd en zijn nieuwe variabelen toegevoegd. De nieuwe versie bevat een direct te downloaden file met een exact overzicht van alle wijzigingen.

In de variabele voor de doelgroep ‘corporaties’ was in vorige versies ten onrechte het inkomen van thuiswonende kinderen meegerekend. De nieuwe release is zoals gebruikelijk beschikbaar in een versie voor overheidsorganisaties en universiteiten en een versie voor alle overige partijen.

WoON 2012
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bereiden op dit moment het WoON 2012 voor. Dit bestand komt in april 2013 via DANS EASY beschikbaar.

WoON-onderzoek
Het WoON-onderzoek wordt uitgevoerd door het ministerie van BZK en het CBS en richt zich op woonkwaliteit en woonbehoefte ter ondersteuning van het regeringsbeleid op het gebied van wonen. Twee basisonderzoeken, het WBO en de KWR, zijn samengevoegd in het WoON.

Meer informatie
Meer informatie over het WoON-onderzoek is beschikbaar op de website van de
Rijksoverheid. Voor vragen over EASY kunt u contact opnemen met DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.