Nieuwe publicatie over het potentieel van de PID Graph verschenen

18 januari 2021

Op 8 januari 2021 is het artikel “Connected Research: The Potential of the PID Graph” in het open access tijdschrift Patterns (Cell Press) verschenen. DANS-medewerkers Ricarda Braukmann en René van Horik schreven als co-auteurs mee aan het artikel.

Het artikel beschrijft de mogelijkheden van de PID Graph, oftewel het verbinden en linken van verschillende Persistent Identifiers (PIDs).  PIDs zijn duurzame referenties naar digitale objecten en spelen een belangrijke rol bij het FAIR maken van onderzoek. Door PIDs aan elkaar te verbinden kan er mee informatie aan elkaar gelinkt worden. Dit bied weer nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en toegang tot informatie. Hier is onder meer in het FREYA project aan gewerkt, waar ook DANS aan deelnam.

Ricarda Braukmann en René van Horik schreven namens DANS mee aan het artikel. Dat deden ze samen met DataCite, EMBL-EBI, Crossref, NISO en STFC. In het artikel worden drie aanbevelingen voor verschillende doelgroepen gegeven over hoe zij het gebruik van PIDs en de toegevoegde waarde van PID Graph kunnen vergroten.

Meer informatie

Het volledige artikel is open acces beschikbaar online. Neem voor meer informatie contact op met Ricarda Braukmann.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.