Nieuwe opleiding Human Aspects of Information Technology

3 mei 2007

Aan de Universiteit van Tilburg gaat komend najaar de eenjarige Engelstalige masteropleiding Human Aspects of Information Technology van start: HAIT. Op 16 mei a.s. is er in Tilburg een zogenaamde kick-off bijeenkomst die in het teken staat van taal- en informatietechnologie.

De masteropleiding HAIT biedt volgens de UvT een diepgaand overzicht van bestaande en nieuwe technologieën die bijvoorbeeld kunnen worden toegepast in geavanceerde manieren om te zoeken op internet en in sprekende computers voor telefonische hulpdiensten.
HAIT specialisten in taal- en informatietechnologie opleiden. Wie het vak heeft gedaan ‘weet in welke contexten bepaalde informatiestromen en –behoeften kunnen worden geautomatiseerd, met welke technologie, en met wat voor betrouwbaarheid dat op dit moment zou kunnen’, aldus een informatiefolder van de organiserende faculteit Geesteswetenschappen.

Er bestaan meer masteropleidingen op het snijvlak van informatica en taal- en communicatiestudies in de Benelux. Wat deze master onderscheidt is volgens de UvT de nadruk op de ‘menselijke aspecten’ van informatietechnologie.
De kick-off bijeenkomst zal veel aandacht besteden aan information retrieval. Dr. Wessel Kraaij van TNO bespreekt de zoekmogelijkheden in andere bronnen dan tekst, en Krisztian Balog van de Universiteit van Amsterdam bespreekt het programma MoodViews dat stemmingen op het internet opspoort en verklaart.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.