Nieuwe kans op een KDP-subsidie

4 juni 2019

Het is weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een subsidie voor een Klein Dataproject. Tot 1 oktober 2019 kunt u een projectvoorstel indienen en maakt u kans op een KDP subsidie.

Sinds 2006 subsidieert DANS kleine dataprojecten. Kleine dataprojecten zijn projecten waarbinnen één of meer belangrijke datasets worden beschreven en toegankelijk geworden gemaakt voor hergebruik. De subsidies zijn vooral bedoeld voor deelgebieden waar data nog weinig worden gearchiveerd en hergebruikt, en waarbij de subsidie een stimulans kan zijn om dit juist wel te doen. De data dienen te voldoen aan de FAIR guiding principles for scientific data management

Eerdere projecten

Afgelopen jaar hebben 9 projecten van DANS een KDP-subsidie ontvangen. Deze projecten omvatten onder meer het vectoriseren en beschikbaar maken van analoge opgravingstekeningen, het mondelinge geschiedenisproject ‘Istori Manokwari’ en data over gestructureerde data over Nederlandse vrouwelijke auteurs die actief waren tot ca. 1900. Een overzicht van de recent afgeronde projecten vindt u hier.

Meer informatie

Lees online meer over de subsidie en de aanvraagprocedure of neem contact op met Lisa de Leeuw.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.