Nieuwe inzichten uit oude opgravingen

17 december 2013

De Odysseecollectie in EASY is 4 aanwinsten rijker. Oude veldtekeningen, documentatie en vondsten van deze projecten zijn nu bestudeerd, uitgewerkt en gepubliceerd.

De Odysseecollectie in EASY is 4 aanwinsten rijker. Oude veldtekeningen, documentatie en vondsten van de projecten Tiel rondom 1000, Vechten 1946-1947, Mienakker en Keinsmerbrug (Unlocking North Holland’s Late Neolithic Treasure Chest) en Wrak Aanloop Molengat zijn nu bestudeerd, uitgewerkt en gepubliceerd en beschikbaar in EASY.

Het Odysseeprogramma is een initiatief van NWO. Doel is om betekenis te geven aan de vele archeologische vondsten van de periode 1900 tot 2000, die vaak al jaren in dozen en depots liggen en die nooit eerder uitgewerkt zijn. Dankzij Odyssee worden die opgravingen alsnog in kaart gebracht en in historisch perspectief geplaatst. Dit leidt tot nieuwe wetenschappelijke inzichten binnen de archeologie.

Meer informatie

Voor vragen over de datasets in EASY kunt u contact opnemen met Hella Hollander, coördinator van het E-depot Nederlandse Archeologie (EDNA) bij DANS, via hella.hollander [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.