Nieuwe handleidingen voor EASY

11 juli 2016

De afgelopen jaren is EASY met enige regelmaat aangepast. Zo is een nieuwe functionaliteit ontwikkeld en een nieuwe toegangscategorie (Open Access – CC0 Waiver) toegevoegd. Dat vroeg ook om verbeterde handleidingen.

De nieuwe handleidingen voor EASY kunt u raadplegen via de link in EASY en op de DANS-website over data deponeren. Voorheen waren er zes handleidingen: Archeologie, Geschiedenis, Sociale en gedragswetenschappen, Levenswetenschappen, Taal en literatuur en Overige vakgebieden. Omdat de vijf laatste handleidingen enkel in detail van elkaar verschilden, hebben we deze nu samengevoegd tot één algemene handleiding met aanwijzingen per discipline. De handleiding van Archeologie is nog wel een afzonderlijke handleiding vanwege de zeer specifieke aanwijzingen. Nieuw is de handleiding Oral History voor het deponeren van interviewdata.
 
De handleidingen zijn momenteel beschikbaar in het Nederlands. Later dit jaar zullen er opnieuw wijzigingen plaatsvinden aan EASY. De handleidingen zullen dan opnieuw aangepast worden, en op dat moment ook vertaald naar het Engels. Tot die tijd blijven de oude handleidingen beschikbaar op de Engelstalige DANS-website.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met een van onze datamanagers via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.