Nieuwe data onderwijsloopbanen COOL 5-18 beschikbaar

29 mei 2015

Onlangs zijn in EASY de derde en laatste data over de schoolloopbanen van leerlingen in het primair onderwijs beschikbaar gekomen. De data werden in het schooljaar 2013/2014 verzameld door het Kohnstamm Instituut van de Universiteit van Amsterdam en het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen, in het kader van de landelijke onderwijsmonitor Cohortonderzoek onderwijsloopbanen van 5-18 jaar – COOL 5-18.

COOL 5-18 volgt leerlingen van 5 tot 18 jaar in hun ontwikkeling en hun schoolloopbaan in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Het doel van COOL 5-18 is in de eerste plaats een representatief beeld te geven van de prestaties en schoolloopbanen van diverse categorieën leerlingen.

Onderzoeksfocus

Verschillende aspecten van de ontwikkeling van leerlingen staan in het onderzoek centraal, zoals de cognitieve ontwikkeling: kennis en vaardigheden in het Nederlands, Engels en rekenen/wiskunde; de ontwikkeling van sociale competenties, waaronder burgerschapscompetenties en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Om de leerlingen op deze aspecten te volgen, worden op diverse momenten toetsen en vragenlijsten afgenomen. Daarnaast wordt de gehele schoolloopbaan van de leerlingen in kaart gebracht.

Meer informatie

Bekijk deze nieuwste data en data uit eerdere COOL-metingen in EASY of neem voor meer informatie contact op met Marion Wittenberg.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.