Nieuwe data Mobiliteitsonderzoek in DANS EASY

11 december 2009

Afgelopen week zijn via het DANS archiefsysteem EASY de data van het Mobiliteitsonderzoek Nederland 2008 beschikbaar gekomen. De gegevens van de surveys uit de voorgaande jaren vanaf 2004 waren al te verkrijgen via EASY. In april 2010 worden de data van 2009 aan EASY toegevoegd.

Het Mobiliteitsonderzoek Nederland (MON) wordt gehouden in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om informatie te verkrijgen over de mobiliteit van Nederlanders: hoe, waarom, wanneer en waarheen verplaatsen zij zich? Onderzoekers en beleidsmakers op het gebied van verkeer en vervoer maken er gebruik van.

Het MON is een doorlopend onderzoek. Er worden dagelijks gegevens verzameld over de verplaatsingen van individuen zoals het doel van de verplaatsing, de herkomst en de bestemming, de vervoerwijze en het tijdstip. Ook worden gegevens over het huishouden geregistreerd zoals samenstelling en grootte, alsmede leeftijd, geslacht en opleiding van de personen. Het onderzoek maakt het mogelijk om uitspraken te doen over alle verplaatsingen behalve vakanties die beginnen of eindigen in Nederland, van alle inwoners van Nederland behalve tehuisbewoners.

De gegevens van MON 2008 kwamen wat later beschikbaar dan gepland als gevolg van een extra kwaliteitsslag. Er is een apart document beschikbaar (ook via DANS EASY) dat uitleg geeft over deze kwaliteitscontrole.

Mobiliteitsonderzoek in EASY

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.