Nieuwe data beschikbaar van Toezichtskaart Voortgezet Onderwijs 2013

12 juni 2013

In EASY is de 1.0-versie van de data van de Toezichtskaart (voorheen Kwaliteitskaart) van het Voortgezet Onderwijs 2013 beschikbaar.

In EASY is de 1.0-versie van de data van de Toezichtskaart (voorheen Kwaliteitskaart) van het Voortgezet Onderwijs 2013 beschikbaar. Met de Toezichtskaart brengt de Inspectie van het Onderwijs de kwaliteit van scholen in kaart.

De Toezichtskaart
De Toezichtkaart 2013 is onderdeel van de jaarlijkse opbrengstenoverzichten. Hierin staan oordelen van de inspectie over de opbrengsten van scholen over een periode van drie jaar: de ‘rendementen’ van onderbouw en bovenbouw, de cijfers van het centraal examen en het gemiddelde verschil tussen het schoolexamencijfer en het cijfer voor het centraal examen. De complete databestanden stelt de Inspectie via EASY ter beschikking voor aanvullend wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze dataset in EASY kunt u contact opnemen met Marion Wittenberg, projectmanager Sociale wetenschappen bij DANS, via marion.wittenberg at dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.